Øygarden–Fedje

Opplev Øyriket i vest!

Dagstur til Fedje fra Hellesøy

Bergenskysten med Sotra, Fjell, Øygarden og Fedje er stedet for en aktiv, frisk og spennende opplevelsesreise. Ta buss, bil eller sykkel ut i havørnens rike, over de mange broene og øyene i Øygarden. Her hvor fjorden møter havet vil du se bølger som bryter mot land og skaper et fantastisk skue. Fra Hellesøy går det hurtigbåt med GulenSkyss til Fedje. Båtturen tar ca. 40
min. Turen går hver tirsdag, onsdag og lørdag i perioden 15. juni til 24. august.

Fedje – Landsbyen i havet

På Fedje, landsbyen i havet, kan du enten gå eller leie sykkel for å komme deg rundt på øya. Det er korte avstander her. Du kan ta en tur innom den lokale landhandleren eller nyte en god lunsj på en av de 3 lokale restaurantene. Landsbykafeen og Pernillekafeen ligger like ved kaien. Ta den lille kabelfergen over vågen og besøk den nedlagte sardinfabrikken, som nå er et koselig serverings- og overnattingssted, Fab.nr. 8. Ta turen langs Nordsjøløypa eller til utsiktpunktet på Fedje Trafikksentral. Herfra har du panoramautsikt i alle retninger.

Les mer om Fedje her: https://www.destinationfedje.org/

Øyhopping med sykkel ytterst i havet!

Båtruta mellom Hellesøy og Fedje åpner opp Bergensregionen på en helt ny måte. Hva med å ta en sykkeltur ut i øyriket i vest, overnatt i rorbu, besøk Kystmuseet i Øygarden, og bli bedre kjent med Vestlandets kysthistorie og kystkultur. Sykkelen kan du leie på Bergen Bike Rent, og du kan ta den med på båten fra Hellesøy til Fedje (eller motsatt). Overnatt på Hellisøy fyr eller ett av de andre overnattingsstedene på Fedje, og reis videre med fergen til Nordhordland. Der kan du ta et stopp på Kilstraumen Brygge for overnatting og servering, her kan du også låne kajakk.

Merk at på dager med mye vind, kan turen til Fedje bli innstilt. Dett vil bli gjort kjent på vår hjemmeside dagen før avreise. Alle som har kjøpt og betalt billett vil få den refundert.L

Rutetabell:

MS Øyrosa – Tysdag – Onsdag – Laurdag

Ruteperiode 15. juni – 24. august 2019

* Merk at på laurdagar går båten 35 minutt seinare frå Hellesøy for å korrespondere med bussen frå Bergen.

Turen går hver tirsdag, onsdag og lørdag i perioden 15. juni tom 24. august. Avgang fra Bergen Busstasjon, buss rute nr. 460 fra plattform G. (Bussbytte på Ågotnes til buss nr. 479). Sjå www.skyss.no for informasjon bussrutene.


Priser og billetter:

En Veg

Hellesøy Hamn.jpg

Hellesøy - Fedje

Fedje.JPG

Fedje - Hellesøy

Tur / Retur

Ei vakker båtreise.JPG

Hellesøy - Fedje - Hellesøy


Har du Bergenskortet reiser du gratis med bussen og betaler bare for hurtigbåten. Båtbillett kjøpes om bord.